Palvelumme 


Eläinavusteinen toiminta

Tarjoamme eläinavusteisia palveluita esimerkiksi erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, mielenterveys-ja päihdekuntoutujille, kehitysvammaisille, pitkäaikaistyöttömille sekä sinulle joka kaipaat omaa aikaa ja rauhoittumista arkeen.

Toiminnan tavoitteena ovat asiakkaan sosiaalinen kasvu, syrjäytymisen ennaltaehkäisy, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen, itsetunnon ja itseluottamuksen vahvistaminen, keskittymiskyvyn paraneminen, pitkäjänteisyyden ja johdonmukaisuuden kehittyminen sekä sosiaalisten ja vuorovaikutustaitojen paraneminen. Toiminta voi ennaltaehkäistä esimerkiksi henkistä pahoinvointia, yksinäisyyttä sekä parantaa fyysistä terveyttä. Paras hyöty toiminnasta saadaan säännöllisillä käynneillä.

Talutusratsastus

Haluaisitko kokeilla miltä tuntuisi ratsastaa rauhallisella suomenhevosella tai haluaisiko lapsesi nousta ensi kertaa pienen ponin selkään? Jännittääkö hevosen läsnäolo mutta mieli tekisi kuitenkin nousta ratsaille?

Tarjoamme talutusratsastusta kaikentasoisille lapsille sekä aikuisille rauhallisella hevosella tai ponilla. 

Kärryajo/valjastusoppi

Haluaisitko kokea hevosen vauhdin hurman mutta et rohkene nousta ratsaille? Onko mielessäsi ollut haave nousta ravikärryjen kyydille? Haluaisitko oppia ajamaan tai valjastamaan hevosen? 

Meillä on mahdollisuus opetella työ- tai ravivaljastusta sekä opetella ajamaan kärryillä. Toiminta sopii sinulle, joka olet kiinnostunut oppimaan uutta tai kaipaat rentoutusta arkeen. Rauhallisella kärryajelulla metsässä unohtuu huolet ja murheet, pääset toimimaan yhteistyössä hevosen kanssa.

Kärry/rekiajelu tilalla

Onko sinulla, ystävälläsi tai vaikka isovanhemmillasi ollut haave päästä reen tai kärryjen kyytiin? Haluatko antaa jotain erilaista lahjaksi jollekkin?  

Kesällä ajelemme kärryillä ja talvella reellä setolkkakellon kilkattaessa rauhallisella suomenhevosella kauniissa maalaismaisemissa. Kyytiin mahtuu useampi henkilö. Mahdollisuus osallistua hevosenhoitoon ennen tai jälkeen ajelun.

Hevoskaveri toiminta

Haluaisitko tutustua hevoseen? Oletko haaveillut hevosen kanssa toimimisesta mutta ratsastus ei välttämättä ole sinun juttu? Jännittääkö hevosen läsnäolo mutta haluaisit kuitenkin tutustua tähän hienoon eläimeen?

Hevoskaveri toiminnassa tutustutaan rauhassa hevoseen, opetellaan hoitamista ja voidaan halutessa käydä pienellä talutusretkellä. Toiminta ei sisällä ratsastusta.


Muut palvelut


Tarjoamme myös muita hevospalveluita, esimerkiksi hää-ja juhlakyyditykset, ajelutukset tapahtumissa sekä ponisynttärit tallillamme tai tilan ulkopuolella. Olemme käyneet esimerkiksi kirjastoilla, markkinoilla, vanhainkodeilla 
sekä erilaisissa tapahtumissa.