Palvelumme 


Hevosavusteinen toiminta

Tarjoamme hevosavusteista toimintaa sosiaalipedagogisella työotteella esimerkiksi erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, mielenterveys-ja päihdekuntoutujille, kehitysvammaisille ja pitkäaikaistyöttömille.

Hevosavusteista toimintaa luonnehtivat vuorovaikutteisuus, kokemuksellisuus ja osallisuus. Toiminnalla pyritään tukemaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan sosiaalista kasvua, tukemaan hyvinvointia sekä ehkäisemään syrjäytymistä. Toiminta on suunnitelmallista ja tavoitteellista. Toimintaan on mahdollista saada maksusitoumus esimerkiksi kunnan sosiaalipalveluista tai vammaispalveluista. Voit tulla myös itsemaksavana.  

Talutusratsastus

Haluaisitko kokeilla miltä tuntuisi ratsastaa rauhallisella suomenhevosella tai haluaisiko lapsesi nousta ensi kertaa pienen ponin selkään? Jännittääkö hevosen läsnäolo mutta mieli tekisi kuitenkin nousta ratsaille?

Tarjoamme talutusratsastusta kaikentasoisille lapsille sekä aikuisille rauhallisella hevosella tai ponilla. Sopii myös liikuntarajoitteisille.

Kärryajo/valjastusoppi

Haluaisitko oppia ajamaan tai valjastamaan hevosen? Haluaisitko kokea hevosen vauhdin hurman mutta et rohkene nousta ratsaille? Onko mielessäsi ollut haave nousta ravikärryjen kyydille? Haluaisitko opetella työvaljastusta tai ajamaan reellä/työkärryillä?

Meillä on mahdollisuus opetella työ- tai ravivaljastusta sekä opetella ajamaan kärryillä. Toiminta sopii sinulle, joka olet kiinnostunut oppimaan uutta tai kaipaat rentoutusta arkeen. Rauhallisella kärryajelulla metsässä unohtuu huolet ja murheet sekä pääset toimimaan yhteistyössä hevosen kanssa.

Kärry/rekiajelu tilalla

Onko sinulla, ystävälläsi tai vaikka isovanhemmillasi ollut haave päästä reen tai kärryjen kyytiin? Haluatko antaa jotain erilaista lahjaksi jollekkin?  

Kesällä ajelemme kärryillä ja talvella reellä setolkkakellon kilkattaessa rauhallisella suomenhevosella kauniissa maalaismaisemissa. Kyytiin mahtuu 1-6 aikuista. Palvelu sopii kaikenikäsille, myös liikuntarajoitteisille. Mahdollisuus osallistua hevosenhoitoon ajelun jälkeen.

Hevoskaveri toiminta

Haluaisitko tutustua hevoseen? Oletko haaveillut hevosen kanssa toimimisesta mutta ratsastus ei välttämättä ole sinun juttu? Jännittääkö hevosen läsnäolo mutta haluaisit kuitenkin tutustua tähän hienoon eläimeen?

Hevoskaveri toiminnassa tutustutaan rauhassa hevoseen, opetellaan hoitamista ja voidaan halutessa käydä pienellä talutusretkellä. Toiminta ei sisällä ratsastusta.


Muut palvelut


Tarjoamme myös muita hevospalveluita, esimerkiksi hää- ja juhlakyyditykset sekä ajelutukset tapahtumissa. Meiltä löytyy erilaisia vaunuja, rekiä ja kärryjä ajoihin. 
Järjestämme myös ponisynttäreitä tallillamme tai tilan ulkopuolella. Olemme käyneet vierailuilla kirjastoilla, markkinoilla, vanhainkodeilla sekä erilaisissa tapahtumissa.