Palvelumme Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on suunnattu erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja aikuisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, kehitysvammaisille ja pitkäaikaistyöttömille.

Sosiaalipedagogisella hevostoiminnalla pyrimme tukemaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan sosiaalista kasvua, hyvinvointia sekä ehkäisemään syrjäytymistä. Myös rohkeuden ja luovuuden lisääntymisen sekä päivärytmin korjaantumisen lisäksi pyrimme tukemaan asiakkaan itsetuntoa ja itseluottamusta, sen kehittymistä sekä omien rajojen ilmaisemista ja löytämistä.  Ihmisen ja hevosen vuorovaikutus eheyttää ja luo mahdollisuuksia itsetunnon sekä positiivisen minäkuvan kehittymiselle. Metsässä yhdistyy luonto ja eläimet, joka luo erilaiset mahdollisuudet asiakkaan sosiaaliseen hyvinvointiin ja mielen virkistymiseen. Toiminnassamme hyödynnämme paljon lähiluontoa.

Toimintaan on mahdollista saada maksusitoumus esimerkiksi kunnan sosiaalipalveluista tai vammaispalveluista. Voit tulla myös itsemaksavana.  

Toimintaa ohjaa SPHT® - koulutuksen saanut ohjaaja.Hääkyyditys

Hääpäivä on yksi elämämme tärkeimmistä päivistä. Mikäpä olisikaan juhlallisempaa, kuin lähteä kirkosta hevosen vetämillä vaunuilla tai saapua juhlapaikalle hevosvaunujen kyydissä. Hevonen vaunuineen tuo hääjuhlaan tunnelmallisuutta ja arvokkuutta. Me tarjoamme Oulun seudulla hääajoja ammattitaidolla.

Toteutamme näitä unelmia ympäri vuoden yli sata vuotta vanhoilla vaunuilla, talvisin voimme toteuttaa hääajon vanhalla entisöidyllä reellä lumitilanteesta riippuen. Häävaunujen vetohevosena toimii suomenhevostammamme Pikku-Hilma.

Asiakkaillamme on mahdollisuus tutustua hevoseen ja ajopeliin etukäteen.

Suunnitellaan yhdessä elämänne ikimuistoisin päivä!


Tapahtuma-ajelutukset

Meidät voit tilata ajeluttamaan eri tapahtumiin tai esimerkiksi palvelutaloille Oulun seudulla. Käytössämme on useammat erilaiset vaunut ja talvella useampi erikokoinen reki. 

Toteutamme ajelutukset vankalla kokemuksella turvallisesti. Olemme ajeluttaneet lukuisissa tapahtumissa ympäri Oulun seutua ja vierailleet useissa palveluyksiköissä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!


Reki/vaunuajelu tilalla

Metsästä kuuluu vaimea hevosen kavioiden kopse, linnunlaulua, ilma on raikas ja auringonsäteet kurkistavat puiden lomasta. Talvella narskuva pakkanen ja hevosen rauhallinen askellus tekevät retkestäsi täydellisen. Reki/vaunuajelu on elämys, ja siihen osallistuu vain teidän seurueenne.  

Kesällä ajelemme vaunuilla ja talvella reellä setolkkakellon kilkattaessa rauhallisella suomenhevosella kauniissa maalaismaisemissa. Kyytiin mahtuu 1-6 aikuista. Palvelu sopii kaikenikäsille, myös liikuntarajoitteisille. Mahdollisuus osallistua hevosenhoitoon ajelun jälkeen.


Talutusratsastus

Talutusratsastus on usein ensimmäinen kosketus ratsastusharrastukseen. Et tarvitse aiempaa kokemusta hevosista, me opetamme sinulle turvallista toimimista hevosten kanssa. Halutessasi ratsastukseen voidaan sisällyttää myös hevosenhoito ennen ja jälkeen ratsastuksen. Talutusratsastukseen ovat tervetulleita niin lapset kuin aikuiset.


Maastoratsastus

Maastoratsastukset tarjoavat unohtumattomia luontoelämyksiä turvallisten hevosten kyydissä. Hevosemme ovat rauhallisia sekä kokeneita maastoilijoita, sinulla ei siis tarvitse olla vuosien ratsastuskokemusta osallistuaksesi! Pääasiassa liikumme maastossa käyntiä.


Ponivierailut

Pienen Nico ponimme voi tilata vierailemaan vanhainkotiin, asumisyksikköön tai päiväkotiin! 

Suositut vierailumme piristävät arkea ja tuovat tuulahduksen maaseudun tunnelmasta niiden luo, jotka eivät pääse sitä muutoin kokemaan. Nico on kokenut vierailija, joka on tehnyt paljon vierailuja hoivakodeissa ja eri yksiköissä. Lenkkarit jalkaan ja vierailut sisätiloissa onnistuvat myös. Sisätiloissa vierailemme tunnin, jonka jälkeen voimme jatkaa ulkotiloissa.

Tehdään yhdessä ikimuistoinen päivä teille!Kärryajo/valjastusoppi

Haluaisitko oppia ajamaan tai valjastamaan hevosen? Haluaisitko kokea hevosen vauhdin hurman mutta et rohkene nousta ratsaille? Onko mielessäsi ollut haave nousta ravikärryjen kyydille? Haluaisitko opetella työvaljastusta tai ajamaan reellä/työkärryillä?

Meillä on mahdollisuus opetella työ- tai ravivaljastusta sekä opetella ajamaan kärryillä. Toiminta sopii sinulle, joka olet kiinnostunut oppimaan uutta, tarvitset apua eri valjastuksiin tai kaipaat rentoutusta arkeen. Rauhallisella kärryajelulla metsässä unohtuvat huolet ja murheet sekä pääset toimimaan yhteistyössä hevosen kanssa.


Hevoskaveri toiminta

Haluaisitko tutustua hevoseen? Oletko haaveillut hevosen kanssa toimimisesta mutta ratsastus ei välttämättä ole sinun juttu? Jännittääkö hevosen läsnäolo mutta haluaisit kuitenkin tutustua tähän hienoon eläimeen?

Hevoskaveri toiminnassa tutustutaan rauhassa hevoseen, opetellaan hoitamista ja voidaan halutessa käydä pienellä talutusretkellä. Toiminta ei sisällä ratsastusta.


Muut palvelut


Tarjoamme myös muita hevospalveluita, esimerkiksi juhlakyyditykset, työhevoskurssit ja työnäytökset.
Olemme myös osallistuneet joulunavauksiin ja veteraani- ja itsenäisyyspäiviin, käyneet vierailuilla kirjastoilla, markkinoilla, vanhainkodeilla sekä erilaisissa tapahtumissa.