Palvelumme Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on suunnattu erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, kehitysvammaisille ja pitkäaikaistyöttömille.

Sosiaalipedagogisella hevostoiminnalla pyrimme tukemaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan sosiaalista kasvua, hyvinvointia sekä ehkäisemään syrjäytymistä. Myös rohkeuden ja luovuuden lisääntymisen sekä päivärytmin korjaantumisen lisäksi pyrimme tukemaan asiakkaan itsetuntoa ja itseluottamusta, sen kehittymistä sekä omien rajojen ilmaisemista ja löytämistä.  Ihmisen ja hevosen vuorovaikutus eheyttää ja luo mahdollisuuksia itsetunnon sekä positiivisen minäkuvan kehittymiselle. Metsässä yhdistyy luonto ja eläimet, joka luo erilaiset mahdollisuudet asiakkaan sosiaaliseen hyvinvointiin ja mielen virkistymiseen. Toiminnassamme hyödynnämme paljon lähiluontoa.

Toimintaan on mahdollista saada maksusitoumus esimerkiksi kunnan sosiaalipalveluista tai vammaispalveluista. Voit tulla myös itsemaksavana.  

Toimintaa ohjaa SPHT® - koulutuksen saanut ohjaaja.Hääkyyditys

Hääpäivä on yksi elämämme tärkeimmistä päivistä. Mikäpä olisikaan juhlallisempaa, kuin lähteä kirkosta hevosen vetämillä vaunuilla tai saapua juhlapaikalle hevosvaunujen kyydissä. Hevonen vaunuineen tuo hääjuhlaan tunnelmallisuutta ja arvokkuutta. Me tarjoamme Oulun seudulla hääajoja ammattitaidolla.

Toteutamme näitä unelmia ympäri vuoden yli sata vuotta vanhoilla vaunuilla, talvisin voimme toteuttaa hääajon vanhalla entisöidyllä reellä lumitilanteesta riippuen. Häävaunujen vetohevosena toimii suomenhevostammamme Pikku-Hilma.

Asiakkaillamme on mahdollisuus tutustua hevoseen ja ajopeliin etukäteen.

Suunnitellaan yhdessä elämänne ikimuistoisin päivä!


Tapahtuma ajelutukset

Meidät voit tilata ajeluttamaan eri tapahtumiin tai esimerkiksi palvelutaloille Oulun seudulla. Käytössämme on useammat erilaiset vaunut ja talvella useampi erikokoinen reki. 

Olemme jo vuosia ajeluttaneet lukuisissa tapahtumissa ympäri Oulun seutua ja useissa palveluyksiköissä vierailleet.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous!


Vaunu/rekiajelu tilalla

Onko sinulla, ystävälläsi tai vaikka isovanhemmillasi ollut haave päästä reen tai kärryjen kyytiin? Haluatko antaa jotain erilaista lahjaksi jollekkin?  

Kesällä ajelemme vaunuilla ja talvella reellä setolkkakellon kilkattaessa rauhallisella suomenhevosella kauniissa maalaismaisemissa. Kyytiin mahtuu 1-6 aikuista. Palvelu sopii kaikenikäsille, myös liikuntarajoitteisille. Mahdollisuus osallistua hevosenhoitoon ajelun jälkeen.


Kärryajo/valjastusoppi

Haluaisitko oppia ajamaan tai valjastamaan hevosen? Haluaisitko kokea hevosen vauhdin hurman mutta et rohkene nousta ratsaille? Onko mielessäsi ollut haave nousta ravikärryjen kyydille? Haluaisitko opetella työvaljastusta tai ajamaan reellä/työkärryillä?

Meillä on mahdollisuus opetella työ- tai ravivaljastusta sekä opetella ajamaan kärryillä. Toiminta sopii sinulle, joka olet kiinnostunut oppimaan uutta tai kaipaat rentoutusta arkeen. Rauhallisella kärryajelulla metsässä unohtuu huolet ja murheet sekä pääset toimimaan yhteistyössä hevosen kanssa.


Hevoskaveri toiminta

Haluaisitko tutustua hevoseen? Oletko haaveillut hevosen kanssa toimimisesta mutta ratsastus ei välttämättä ole sinun juttu? Jännittääkö hevosen läsnäolo mutta haluaisit kuitenkin tutustua tähän hienoon eläimeen?

Hevoskaveri toiminnassa tutustutaan rauhassa hevoseen, opetellaan hoitamista ja voidaan halutessa käydä pienellä talutusretkellä. Toiminta ei sisällä ratsastusta.Talutusratsastus

Haluaisitko kokeilla miltä tuntuisi ratsastaa rauhallisella suomenhevosella tai haluaisiko lapsesi nousta ensi kertaa pienen ponin selkään? Jännittääkö hevosen läsnäolo mutta mieli tekisi kuitenkin nousta ratsaille? 

Tarjoamme talutusratsastusta kaikentasoisille lapsille sekä aikuisille rauhallisilla hevosilla tai ponilla. Lähde nauttimaan ihanasta luonnosta turvallisten hevosten kyydissä. Sopii myös liikuntarajoitteisille.

Muut palvelut


Tarjoamme myös muita hevospalveluita, esimerkiksi juhlakyyditykset ja työnäytökset.
Olemme myös osallistuneet joulunavauksiin ja veteraani- ja itsenäisyyspäiviin.
Olemme käyneet vierailuilla kirjastoilla, markkinoilla, vanhainkodeilla sekä erilaisissa tapahtumissa.