Tietoa meistä

Petran Hevostoiminta on yhden ihmisen pieni yritys Tyrnävällä.

                       Meidän toimintamme on yksilöllistä eläinten kanssa toteutettua toimintaa. Tallissamme asustaa neljä upeaa hevosta. Hevosemme ovat rauhallisia ja hyvin koulutettuja.Minä eli Petra,
olen koulutukseltani nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja sekä pitkänlinjan hevosihminen. Olen kouluttautunut sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajaksi (SPHT®), työkykykoordinaattoriksi, hevospalveluidentuottajaksi, päihde- ja mielenterveystyön ohjaamisessa, luonto mielenterveyden tukena sekä kurssittaudun aktiivisesti alallani. Tällä hetkellä opiskelen luonto-ohjaajaksi.

Olen koko ikäni ollut hevosten parissa ja omia hevosia minulla on ollut jo vuodesta -96. Omaa tallia olen pitänyt vuodesta -03 Tyrnävällä. Yritystoimintaa olen pyörittänyt jo yli 10 vuoden ajan. Työskentelen erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kanssa ja heidän auttaminen on lähellä sydäntäni. Pikku-Hilma
, tutummin Hilma, on 2013 syntynyt suomenhevostamma. Hilma on meidän omakasvatti sekä jalostuarvosteltu I palkinnon työhevostamma. Hilma on äärimmäisen kiltti ja erittäin monitoiminen. Sen kanssa voi tehdä kaikenlaisia hommia rauhallisesta maastoratsastuksesta peltotöihin, tai vaikka talvella tehdä lumitöitä. Hilman kyydissä pääsee kärry- tai rekiajeluille tallillamme, tai tapahtumissa. Hilman kanssa teemme myös hää- ja juhla-ajelutuksia. Eläinavusteisessa toiminnassa Hilman kanssa on helppo tehdä asioista, siitä huokuu herkkyys sekä rauhallisuus. Hilma tykkää tosi paljon ihmisistä ja onkin tosi ihmisläheinen. Nico
on 2012 syntynyt pieni 115cm risteytysponi. Nico on erittäin kiltti, se rakastaa rapsutuksia sekä ihmisiä, varsinkin lapsia. Nico käy erilaisissa tapahtumissa sekä Nicon kanssa voimme vierailla vaikka vanhainkodeilla sisällä. Eläinavusteisessa toiminnassa Nico on äärettömän hyvä. Sen taito lukea ihmisiä, sekä rauhallisuus välittyy jokaiseen hänen kanssa puuhailevaan ihmiseen. Nicolla voi myös ajaa, pienemmät ratsastaa, käydä taluttelemassa tai vaikka harrastaa agilityä.  


Kotolan Kimallus, tutummin Lotta, on 2022 syntynyt suomenhevostamma. Lotta opettelee ajohommia ja liikkuu usein irti mukana metsälenkeillä. Enimmäkseen Lotta saa vielä viettää varsan elämää. Lotasta koulutamme monipuolista työhevosta.


Kelehän Einari, tutummin Einari, on 2020 syntynyt suomenhevosruuna. Sillä voi ajaa kärryillä ja reellä sekä Einari opettelee ratsun hommia hiljakseen. Einari on kiltti, mutta nuoresta iästä johtuen saattaa löytyä pilkettä silmäkulmasta, Einari onkin oman elämänsä hessu hopo hyvällä tavalla. Einarin kanssa pääsee maastoratsastuksille.

Einarin omistaa Katri.

Muut eläimet:

               Tilallamme pyörii myös kaksi saksanpaimenkoiraa Piitu ja Peppi, tallipupu Esko sekä                            kissat Matti, Maija ja Sami.